Altres serveis

El ‘Mètode Franklin®’ empra l’anatomia experimental, la ideokinesis (que són imatges per comprendre millor com moure’ns amb més facilitat i menys esforç), exercicis neuromusculars i eines pedagògiques, per aconseguir un canvi positiu i durador en el nostre cos ia la nostra forma de pensar.

Aquest mètode posa a disposició les eines més eficaces per promoure canvis reals i duradors, augmentar la teva consciència corporal i autoconeixement a través de la utilització d’una acurada comunicació i coneixement de la biomecànica de el cos humà.

Un dels grans descobriments de el segle XX, és la plasticitat de el cervell i com la forma en què vivim i pensem el desenvolupa. El Mètode Franklin està a l’avantguarda de la pràctica de la neuroplasticitat, ja que ens ensenya estratègies de pensament perquè el cervell millori la funció de el cos, valent-se d’exercicis simples i divertits.

 

Els beneficis, entre d’altres, d’aquest mètode són:
– Un alineament dinàmic.
– Moure’ns amb més facilitat i amb menys esforç.
– Comprendre l’anatomia en el propi cos.
– Incrementar la consciència corporal.
– Tenir cura del cos perquè comprenem el seu disseny.
– Ser eficaços en la manera d’usar el cos i així mantenir-nos joves i amb energia.
– Aprendre a relaxar-nos d’una manera profunda.
– Mantenir una visió positiva de les nostres habilitats.
– Comprovar que l’actitud canvia el moviment.

Franklin és un mètode per a tothom, des dels nens fins a les persones de la tercera edat i per a qualsevol condició física.

<< El Mètode Internacional Franklin® imatges per a un cos feliç i saludable. >>

El Mètode Franklin® és una síntesi única d’imaginació, moviment i anatomia experimentada. L’anatomia experimentada es transmet de tal manera que els alumnes poden entendre-la i implementar fàcilment. El coneixement impartit dóna als participants, és una millor sensació de tot el seu cos i les seves funcions. El coneixement dona, els patrons adversos de moviment i postura es descobreixen, i es reemplacen per altres nous.

El Mètode Franklin® sempre ha d’estar en primer pla. Les boles Franklin i les bandes elàstiques d’exercici són socis d’entrenament que donen suport a les tècniques utilitzades, fan que sigui més fàcil sentir i permetre un entrenament eficient de resistència, coordinació i força, sempre acompanyat d’imatges i realització de la funció.


ERIC FRANKLIN 

Eric Franklin, amb més de 35 anys d’experiència, va ser ballarí suís i coreògraf, educador de moviments, professor i conferenciant universitari, escriptor de més de 11 llibres de gran èxit .
Eric Franklin és director i fundador de l’Institut de l’ ‘Mètode Franklin’ de Wetzikon (Suïssa), on actualment resideix. Sent aquest, un mètode que combina visualització creativa, anatomia incorporada, exercicis físics i mentals, i habilitats educatives.
Des de 1986, comparteix tècniques de visualització en el seu ensenyament. Franklin ha ensenyat extensament en diversos centres d’Estats Units i Europa, com Juilliard School de Nova York, el Royal Ballet School de Londres, el Danish Ballet de Copenhaguen, l’Acadèmia Nazionale vaig donar Dansa de Roma, i l’Institut de Teràpia psicomotora de Zurich. També ha estat professor convidat a la Universitat de Viena.
Ha impartit formació a atletes olímpics i campions mundials i a companyies professionals de dansa com el Cirque du Soleil i el Fòrum de Dance de Montecarlo.
Franklin es va llicenciar en Belles Arts a la Tisch School of Arts de la Universitat de Nova York i en Ciències per la Universitat de Zurich.
Participa al claustre de l’American Dance Festival des de 1991. Franklin ha publicat diversos llibres i és membre de la International Association for Dance Medicine and Science.

Hipopressius

La paraula hipopressiu ve de el grec <hypo>, que significa menor / poca / baixa, i del llatí <pressio> que significa pressió.

La ‘Gimnàstica hipopressiva, gimnàstica intraabdominal o Hipopressius’, és una tècnica basada en principis de reeducació postural i respiratòria, amb un ritme d’execució i metodologia específica, associats a una disminució de la pressió intraabdominal.

El seu naixement es remunta fa més de 30 anys i, com sol succeir amb tot descobriment, de manera fortuïta. Així, es va començar a estudiar i investigar el fenomen, sumant altres disciplines, com poden ser les esportives, que van fer que es desenvolupés i arribés als nostres dies tal com avui coneixem els ‘hipopressius’.

Els exercicis hipopressius provoquen un efecte de succió a la zona abdomino-pèlvica, a causa de l’aspiració diafragmàtica que es realitza al practicar-los, disminuint l’esmentada pressió intraabdominal. Genera una succió sobre les vísceres pèlviques, ajudant també a reduir la tensió miofascial.

Incorporar aquest tipus d’exercicis t’ajudarà a contrarestar les diferents pressions intraabdominals que empenyen la musculatura generant més pressió i que es produeixen, al nostre dia a dia, des d’una mala postura, restrenyiment, esforç per anar a al bany, excés de pes, tos crònica , diferents treballs físics i algunes activitats físiques que realitzem que augmenten encara més aquesta pressió, com pot ser saltar, córrer, CrossFit, …
tot això facilita els prolapses i la incontinència urinària, per la qual cosa cal tenir entrenada i en bona condició aquesta musculatura.

Entre els seus beneficis es troben:

– Enfortiment de la musculatura lumboabdominal, juntament amb la de sòl pèlvic, clau per a una millor i més completa recuperació després d’un embaràs i part.
–  Millora i prevé la incontinència urinària.
–  Millora i prevé prolapses i hèrnies.
–  Reducció de la cintura – abdomen.
–  Disminueix el mal d’esquena.
–  Augmenta la capacitat respiratòria.
–  Increment de l’rendiment esportiu.
–  Millora la postura.
–  Millora a nivell sexual.
–  Millora la circulació sanguínia i prevé lesions derivades de la mala gestió de les pressions.

MÈTODE FELDENKRAIS®

Al ‘Mètode Feldenkrais®’, accedeix a la capacitat innata de el cervell per a l’aprenentatge i per augmentar el potencial humà a qualsevol edat. Utilitza el moviment per millorar el funcionament de el cos i el cervell, i ens retorna a la nostra forma natural de funcionament harmoniós. Es basa en els principis de neurobiologia, física, enginyeria, aprenentatge i desenvolupament humà, i pot ajudar a qualsevol persona que vulgui refinar el rendiment físic i mental, i millorar la seva qualitat de vida. 

 

<< El moviment és vida. La vida és un procés, millorar la qualitat de l’procés és millorar la qualitat de la vida mateixa. Tota manifestació de la vida s’expressa a través del moviment. >>

Moshé Feldenkrais

 

En el curs de les nostres vides, i per una varietat de raons, certs patrons físics, emocionals i psicològics es tornen habituals o es fixen en el cervell. Aquests hàbits es tornen problemàtics o limitants, quan superen o inhibeixen, formes de funcionament més fàcils, còmodes i efectives.

Feldenkrais® ajuda a el cervell a interrompre aquests patrons habituals, a l’explorar i aprendre noves i variades formes de moure. Aquest procés li recorda a el cervell, músculs i sistema nerviós les opcions més fàcils, i l’ajuden a aprendre de noves. A l’aprendre a crear més opcions per un mateix en la forma en què ens movem, es pot literalment, aprendre a anar més enllà de les limitacions.

Ja que, a través del moviment i l’atenció, va fer que el sistema nerviós aprengui a reprendre la seva natural eficiència. Com aprèn el cervell a través de el moviment, a reorganitzar la seva funció motora, sent la base d’aquest sistema. Millora la funció neuromotora i també desenvolupa, altres funcions pròpies de l’ésser humà com la cognitiva, la sensorial, l’emocional, etc.

<< A través de la presa de consciència podem aprendre a moure’ns amb lleugeresa i amb una sorprenent llibertat, pràcticament a qualsevol edat, i millorar la nostra condició a la vida. No només físicament, sinó també emocional, intel·lectual i espiritualment. >>
Moshé Feldenkrais

 

Alguns dels beneficis que atorga aquesta metodologia són:


– Millora la postura, la respiració, la flexibilitat i la coordinació.
– Canvia els hàbits de moviment que creen dolor, tensió i dificultats.
– Refina les habilitats i millora el que ja fa bé.
– Redueix l’estrès i les seves conseqüències somàtiques.
– Millora la força, estabilitat i equilibri.
– Millora l’autoconsciència, l’autoimatge i el benestar personal.
– Incrementa les possibilitats en les teves accions i comportaments.
– Promou una visió del nostre cos com a sistema.
– Relaciona optimamente les parts del nostre cos.
– Converteix en moviment funcional el moviment desorganitzat.
– Comprensió de la biomecànica d’una manera natural i des del moviment.
– Desenvolupa altres funcions cognitiva, emocional, de relació …
– Ens ensenya a aprendre.
– Elimina tensions.
– Millora les habilitats artístiques o esportives.

Qualsevol persona que vulgui millorar el seu moviment, la seva postura, la seva qualitat de vida i estigui interessat en el procés d’aprendre, trobarà en Feldenkrais® la seva millor guia. Tot i que no és un mètode terapèutic, sinó un sistema d’educació-aprenentatge amb el cos, està demostrat, que pot ajudar en diverses patologies com artrosi, lumbàlgies, parkinson, etc.

 

Moltes Escoles de Música Superiors i Universitats en el món (Berlín, Stuttgart, Munic, Colònia, Hannover, Freiburg a Alemanya, la de Viena a Àustria, l’École Internationale de Mimodrama de Marcel Marceau a França, ESM de Luzern a Suïssa, Ottawa School of Dance i The Music Educational School of Boston, Bercley CA, entre d’altres), ofereixen el Mètode Feldenkrais® com a part intergral de el pla d’estudis.

Les classes de Feldenkrais®, es realitzen de forma grupal o individualment. També s’organitzen tallers d’aquest mètode, per a persones que vulguin conèixer aquest tècnica. Feldenkrais® és adequat per a persones de totes les edats i condicions físiques, ja que les seqüències de moviment proposades pel mètode, són sempre suaus i mancats d’esforç.

Podent ajudar a qualsevol persona que vulgui millorar la forma en què se sent i s’exerceix, incloent: persones amb dolor crònic, nens amb dificultats neurològiques, d’aprenentatge o de desenvolupament; persones que fan servir els seus cossos de manera exigent, inclosos atletes, músics i artistes escènics; persones que es recuperen d’una lesió, cirurgia o afeccions neurològiques com un vessament cerebral; aquells que busquen més facilitat i confiança per moure a mesura que envelleixen; treballadors que mantenen la mateixa postura o realitzen un mateix moviment durant llargs períodes.

<< Fer l’impossible possible, el possible fàcil, i el fàcil elegant. >>

Moshé Feldenkrais

REFLEXOLOGIA PODAL

A tots ens ha passat que, després de moltes hores de treball o de caminar, el dolor de peus és insuportable. Situació que provoca que el nostre estat físic general es vegi deteriorat. 

I és que sembla que amb aquest dolor, es veu afectat la resta del nostre organisme, i no només això, ja que en els peus podem trobar molta informació sobre el nostre cos.
Les tècniques de medicina xinesa apunten a un equilibri general de tot el sistema nerviós, mitjançant l’estimulació de punts estratègics en els peus.
En ells, podem obtenir múltiples beneficis sobre la nostra salut ja que el conjunt de patologies i malalties que pot tractar la reflexologia és molt ampli, el fet que sigui una tècnica mil·lenària, amb orígens de restes arqueològiques trobats a l’Antic Egipte, on apareixen tractaments de reflexologia aproximadament en l’any 2330 a. de C .; des d’aquí es creu que es va estendre a Grècia, on era una pràctica habitual; també a l’antiga Xina, des de fa més de 3.000 anys, o fins i tot en les tribus d’Amèrica del Sud, on la cultura Inca, ja utilitzava la reflexologia en els seus tractaments; per no parlar d’Egipte, on es van trobar papirs que daten de l’any 2000 a. de C., en els quals es mostra l’aplicació de massatges a plantes de peus i en mans, fa pensar en la seva efectivitat, més que demostrable.

<< La ‘Reflexologia Podal’, és una tècnica de punt de pressió terapèutic antiga bassada en l’enteniment que certes parts de el cos, coneguts com microsistemes, tenen en el peu i en les mans un punt reflex que els representa, connectant tot el cos entre si. >>

La reflexologia equilibra el sistema nerviós mitjançant l’estimulació d’aquests microsistemes, com les terminacions nervioses dels peus. Hi ha una infinitat de terminacionse nervioses que es connecten a través dels nervis espinals, i després als seus corresponents òrgans que connecten tot el cos: fetge, ronyó, esquena, cor … També treballa amb el sistema circulatori, descongestionant els peus, que a la vegada, ajuda a alliberar i expulsar toxines i tensions acumulades al llarg de el temps, proporcionant una millora a curt termini des de la primera sessió obtenint beneficis considerables. No té contraindicacions ni efectes secundaris i no crea dependència.
El tractament es basta en l’aplicació de pressió alterna (massatge) amb les mans, sobre aquests punts específics en peus, mans, orelles o cara, per alliberar tota la tensió acumulada i tractar les diferents parts de el cos, que es vol tractar o alleujar . Es manipulen els dits, la planta o dors del peu per activar els òrgans. És un tractament que requereix bastantes sessions al principi i que no pot ser deixat de sobte, per notar els seus efectes es necessita continuïtat.
A l’estar els nostres peus connectats amb els diferents òrgans del cos, amb la reflexologia podal, es poden tractar un munt de molèsties. No cal esperar que et faci mal alguna cosa per fer-te una reflexologia podal.
Aquest tractament també serveix per a moltes altres coses, com dèiem, té un munt de beneficis. Al llarg dels anys s’ha observat que la reflexologia també serveix per estimular la creativitat, millorar la circulació sanguínies, equilibrar l’energia interna i fins i tot augmentar la teva flexibilitat, reduir l’estrès i la tensió (un factor important que contribueix a molts tipus de malalties autoimmunes), millora la capacitat del cos per curar-se de forma natural i, equilibrar el cos i l’esperit.
La reflexologia, és una teràpia natural, no invasiva i lliure de substàncies tòxiques o nocives, que veu a l’ésser humà com un tot, és útil en el tractament de totes les malalties, fins i tot en les emocionals, ja que a l’estimular els diferents punts reflexos, cos i ment busquen l’harmonia, i d’allí ve la salut.

Nombrosos estudis han demostrat que la reflexologia pot ajudar a:
– Produeix un efecte relaxant que ajuda a eliminar l’estrès i milloranr la tensió muscular, facilitant així, la relaxació física i mental.
– Estimula la circulació sanguínia i limfàtica.
– Disminueix la pressió arterial alta (hipertensió) i augmenta el subministrament d’oxigen i nutrients en les cèl·lules de tot el cos.
– Potència el sistema immunològic i el potencial d’auto sanació del cos.
– Regula el funcionament dels òrgans del cos.
– Equilibra i restitueix els nivells d’energia.
– Ajuda a l’eliminació de toxines.
– Té efectes de teràpia preventiva.
– Posseeix un efecte antiàlgic, alleujant el dolor.
– No està contraindicada en adolescents, nens, embarassades i ancians.
– Estimula la creativitat, eleva el nivell de vitalitat i millora l’humor.
 – Problemes gastrointestinals i quadres de restrenyiment.
– Ajuda a combatre l’asma.
– Alleuja i regula els dolors menstruals.
– Equilibrar l’energia vital.
– Millorar la qualitat de la son.
– Activar el sistema immunològic.
– Alleuja en el cas de migranyes.
– Beneficia en casos de Fibromiàlgia.
– Estimular la creativitat, la serenitat i l’alegria.
– Busca un equilibri en tots els sistemes de l’organisme.
– Redueix l’estrès diari i laboral, l’angoixa i l’ansietat.
– Produeix una relaxació profunda i genera una sensació de benestar general.
– Normalitza les funcions orgàniques, glandulars i hormonals.
– Estimula l’equilibri de les transmissions nervioses, permetent una apropiada interconnexió entre totes les parts del nostre organisme.
– Afavoreix la respiració i la nutrició cel·lular, aprofitant les substàncies que pot haver retingudes en els teixits i que, a l’ésser alliberades, es reutilitzaran com a matèria primera per a afavorir la síntesi d’altres substàncies vitals.
– No és invasiva ni fa cap mal a l’organisme de qui se sotmet a ella.

La reflexologia no té contraindicacions, és per això que pot aplicar-se a una infinitat de malalties o desequilibris tant aguts com crònics. A més, pot combinar-se amb tots i cada un la resta de mètodes metge-terapèutics, és a dir, és una excel·lent companya d’altres disciplines.

«Les arrels de tota bondat es troben al sòl de l’apreciació»
                                                                                                                      – Dalai Lama –

  A PILATES & YOU hem adoptat el compliment de les normatives i mesures estipulades d'aforament, i també, les pertinents a higiene i desinfecció del Centre
Idioma »
error: Contingut protegit!